måndag 25 maj 2015

Racereport Göteborgsvarvet 2015

Så var det äntligen dags igen. Förra årets känslor efter varvet var överväldigande och kändes fortfarande i kroppen när jag började närma mig startområdet. Bara glädje kändes i bröstet. Samtidigt som jag vara laddad. Målet var att njuta på under 2 timmar :) och att backen uppför botaniskabron skulle vara mänsklig iår.
Lämnade min väska under klubbens vepa som vajade stolt i vinden mellan träden. Stolt att tillhöra den härliga skaran löpare i alla klasser som vi kallar "Lonesome Runners". Var ute i god tid och bara njöt av folkvimlet, alla glada positiva människor i alla åldrar, vardagsmotionärer med målet att ta sig runt och givetvis de som trodde de var snabbare än vinden.

Efter sedvanlig rutin med gps klockan, toabesök, finjustering av kläder och skor var det dags att ställa sig i startfållan.
Stötte ihop med en arbetskollega det första jag gjorde, stod och tjattrade en stund medans gruppen sakta rörde sig fram emot starten. Strax innan start stod en bekant från gymmet, han hade precis gått i mål och sa "1:35 blev tiden idag" strålande av lycka.
Fick ytterligare en pepp och positiv tanke efter hans lyckorus. Gött att se någon så glad över en tid de kämpat så hårt för. "Kan han kan jag" kom direkt.
Starten gick, och det gick sakta i slottsskogen, trots slalom. Kändes okej men ändå övertygande inte kroppen direkt. Ner mot Mariaplan står familjen och hejar, en tår kom, var första gången på ett år som den viktigaste personen i mitt liv var med. Döttrarnas mamma. Känslan var enormt bra. Matade på och hastigheten ökade.

Älvsborgsbron tornade upp sig, kroppen kändes tyngre men huvudet bestämde att nu kör vi. Sprang nerför bron i skaplig fart, ropade "go lonesome" till ett par klubbkamrater som hade det tungt. Hoppas det kunde peppa dem lite.

Ner på hisingsidan kom glädjen över folkfesten igen. bara njöt, sprang i skaplig fart men jag gjorde misstaget IGEN.
När jag tittar på löparklockan, ser farten och inser att jag håller ett bra kilometer tempo, då slår hjärnan av kroppen och säger "du klarar aldrig det här tempot Richard" och sedan blir det tungt. FAN måste lära mig springa mina lopp på känsla och inte på gps.
Men vet inte riktigt hur jag skall lösa det, något förslag?Tillbaka till loppet. Hisingsidan var ändå en njutning av folkfesten. Trots olika berusningsgrad av åskådare blir det en väldigt festlig stämning som smittar av sig bra i hjärtat. Klappade många klubbkamrater och andra i ryggen i försök att peppa dem där det såg tungt ut. Allt kändes fantastiskt, tills jag tittade på klockan igen.
Jag skulle missa mål 1 jag hade satt upp, att nå götaälvsbron på 60min.
Då började givetvis tankarna att komma på om jag skulle klara loppet på 120min. 1km innan bron slog tungheten i kroppen till. Götaälvbron var riktigt tung att ta sig upp för. Bestämde mig för att efter bron verkligen stanna och dricka i lugn och ro för att starta om. Tog ett glas energidryck och började springa igen. Glädjen började komma igen uppför avenyn, kan den göra annat med den publiken, samtidigt började högersidan på höger fot att göra ont. Grrr för rutinerad för att snöra skorna för hårt, men det var tydligen vad jag hade gjort. fick stanna vid poseidon för att lossa lite på snörena. En funktionär var direkt framme och kollade så att allt var ok. Jag fick en dextrosol och sprang vidare lite halvtungt.
Handels började tona upp sig, det var där kraftena tog slut förra året. den känslan satt kvar lite i bakhuvudet. Bet ihop och använde pannbenet. #stolt #Stark #Fri Från handels till mål var det slalom som gällde. Väldigt många som inte begriper "håll höger". Samtidigt så är de flesta bra slut på väg upp mot botaniska.
Backen uppför till bron vid botaniska är den jag slagit in i huvudet under alla träningspass, jag vill ALDRIG känna mig så igen som jag gjorde förra året vid den platsen. Fortsatte i bra fart och ökade in på upploppet.

Tyvärr så kostade njutningslöpningen på hisingen mig mitt mål. Men jag är ganska nöjd ändå.
Slog mitt personbästa på halvmaran med 20 min.

Jag har redan anmält mig till nästa års varv och ser otroligt mycket fram emot det redan. 
Målet till nästa års lopp är 1:40


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar