söndag 31 juli 2016

Racereport - Horla Triathlon

Då var det dags. Efter att ha missat Göteborgs triathlon, Vansbro triathlon och Fritsla triathlon var det då äntligen dags för min första triathlon tävling.

Horla Triathlon är en lite mysig och väldigt trevlig tillställning i en by utanför Vårgårda.
Tävlingen består i 400m simning, 27km cykel och 8,1km löpning. Jag var taggad men otroligt ödmjuk. Efter årets tunga vår och försäsong (kommer ett eget inlägg om det) så var målet med min Horla att ta mig runt, strunta i tiderna och bara genomföra. Jag genomförde och det känns otroligt bra i kroppen.

Simningen, En massa surr bland deltagarna innan för de vill helst simma med våtdräkt. Men tävlingen är sanktionerad och godkänd av förbundet och då gäller våtdräktsförbud när graderna når över 22 i vattnet. Det var 24grader och otroligt skönt i vattnet :) 

Start i vattnet, trångt, väldigt trångt. försökte crawla en stund men lönlöst var bara att försöka ta sig framåt med bröstsim istället. Riktigt trångt och vattnet var nog det grumligaste jag varit med om, men å andra sidan var det vääääldigt länge sedan jag badade i en insjö.
Simtiden blev 12.47 inget att vara nöjd med men jag genomförde och jag var inte sist upp ur vattnet.

Upp ur vattnet, en bit löpning till cykeln, på med hjälm, skorna. Att springa i gräs med cykelskor var ingen höjdare, ;)  får öva på att ha skorna på cykeln istället. Kom iväg i skaplig fart men visste att första delen av banan var tuffast. En lååååång uppförsbacke som aldrig tycktes ta slut startade cykelbanan. Jag höll tänkt fart en bra bit men sedan fanns inte trycket kvar i benen. Rullade på ganska fort i nedförsbackarna fram tills banan vände, då kom en väldigt tung motvind. Segare och segare blev det.
Helt plötsligt var vi framme vid växlingen igen. av med skorna vid vägen och springa in, lämna cykeln av med hjälm, en extra slurk vatten och hämta andan lite. Cykeltid 1:04:40. Snitt på 25,05 inget bra alls.Ut på första varvets löpning, kändes tungt men njöt ändå. Var ett härligt väder och ett underbart område att ha en tävling på. Tuuung backe uppför det första på löpningen med, vi var många som gick i den. Sedan planade det ut för att därefter övergå till traillöpning, underbart vackert, kändes lätt vissa stunder och tungt andra. Var ju ingen längre sträcka men nog så jobbig efter de andra sträckorna. In i växlingsområdet för att köra andra varvet runt sjön. Underbart i skog och sjökant. Jag bara njöt trots att skallen med jämna mellanrum bestämde att jag skulle gå. Löptid 1:02:13 en av mina sämre prestationer.

Jag njöt av hela upplevelsen trots att huvudet med jämna mellanrum bestämde att så inte var fallet.
Naturen var fantastiskt vacker, vädret fanns inget att klaga på och själva tävlingen var sjukt rolig. Var lite så här kul jag trodde triathlon skulle vara.

Tiden var i det här loppet ointressant och jag kom inte sist. Sluttid 02:19:40  Placering 193

NU vet jag vad jag behöver jobba på.... inkl huvudet. Och jag känner mig taggad igen.

Ser fram emot många kommande triathlontävlingar. Vilka människor, vilken glädje, vilken underbar kombo.

Tack för en härlig dag Horla Triathlon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar