torsdag 10 mars 2016

Simning - går sakta framåt.

Började året med en crawlkurs som Göteborgs sim arrangerar. En simning per vecka vid 10 tillfällen. Kändes så där men fick en hel del tankar och det kändes det var 35år sedan jag tävlingsimmade. ALLT var bortglömt och då menar jag verkligen allt. skratt ja vilken väckarklocka.
Om 9 månader skall jag simma 3.8km i Medelhavet när jag genomför min Ironman. Vägen är låååång dit. Del för del kommer men i och med att frånvaron av simning varit ganska stor i mitt liv under en väldigt lång period så är det mycket att jobba på.

När klubben triathlon väst erbjöd crawlkurs så tänkte jag att det kunde vara ytterligare ett steg i det hela. 6 tillfällen under 3 veckor. Wow här var det annat. Första lektionen var vi bara i barnbassängen. Övade detaljer och fick ordentlig kritik efter varje runda. Lektion två började vi även där i lilla bassängen, ytterligare delar att jobba på, andra halvan gick en del av oss över i stora bassängen och började simma ut. testa alla de där små detaljerna och övningarna.. Skratt ja det är skoj och ser roligt ut. OCH det är fantastiskt lärorikt.

Lektion 3 startades även den i barnbassängen, efter lite uppvärmning med att jobba med detaljer fick vi som ville gå över i stora bassängen igen. Nya övningar och ny kritik av den fantastiskt tålmodige Peter Oom. Vi elever hade efterfrågat en film av oss själva när vi simmar, så mycket lättare att se sina misstag då. Peter hade med sig en Garmin virb så han tog kort samt filmade uppifrån och undervattnet. Fantastiskt lärorikt att se.Tack Peter Oom för bild och filmer!

Tyvärr missar jag kvällens lektion men det blir mycket träning och då framförallt simning framöver. Har två lektioner kvar på Triathlon väst kurs nästa vecka. Kommer även att gå fortsättningskursen hos Göteborgs sim som är 10 onsdagar.
11 juni går min första triathlon tävling. Tillika KM i triathlon väst. Då SKALL jag kunna simma ordentligt. Skratt bara att träna, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar