fredag 1 januari 2016

Resume över ett mellanmjölksår

År 2015 är till ända, Snabbsammanfattningen lyder "Mellanmjölk".

Året har varit turbulent på många sätt.
På det personliga planet har det inneburit.
-Nytt jobb under våren.
-Singel från sista Juni.
-Problem med att få vardagen och ekonomi att gå ihop under stora perioder efter 30Juni.
-Mycket känslor och tankar kring min person och min fadersroll.
-Står still i vikt och kommer inte ner till min målvikt, bygger mycket frustration.
-Relationen med mina barns mammor har även det här året varit som en berg och dalbana. Men fått mycket stöd och förståelse för min idrottsliga satsning. Vilket jag är mycket tacksam för.

Rent idrottsligt har det varit fantastiska positiva upplevelser men oxå rena botten napp.
-Halvskadad i perioder, främst vader och höfter.

Startade säsongen med 6 timmars i Skövde där jag hoppades på att spöa mina personbästa ordentligt. Träningen flöt bra, planen kändes bra, sällskapet var trevligt. Men det bara knöt sig, slog en del pb men jag var definitivt inte nöjd.

Skärgårdsmilen var bara en träning och körde den mest för att den var en sådan fantastisk upplevelse året innan. Trots det sätter man mål. och här vart allt bara konstigt. Körde med pulsband för första gången på tävling. Psykologiska faktorn var inte positiv med pulsband. Efter analys av loppet kom jag fram till att psyket stängde ner och sa till mig att jag kunde inte när pulsen steg till en viss nivå och jag kom upp i ett speciellt löptempo. Vet inte riktigt hur jag skall lösa det problemet..... 

Gran fondo i Kungsbacka skulle bli en genomkörare inför Vätternrundan. Guuuuuuud vilken tung tävling.
Blåste konstant motvind i nästan 5 timmar. Jobbigaste jag gjort fram till den tidpunkten. Första cykelloppet och tack vare mycket orutin kunde jag inte heller skaffa mig fördelar genom att cykla med andra. Blev flera lärdomar rikare iaf...

Göteborgsvarvet. Målet var sub 2h.  TRE minuter missade jag det med för att jag njöt och myssprang på Hisingen... men jag slog iaf pb med 20min så jag får väl vara nöjd.

Vätternrundan, årets stora satsning. En underbar upplevelse, tog mig runt på 10.30. Ett fantastiskt väder inbjöd till en härlig tur. Cyklade med ride of hope sub 9.30 grupp. Tyvärr blev det en hel del tekniska och kommunikativa problem i gruppen så den splittrades strax efter Jönköping. Därefter körde jag själv till Motala. Stolt och nöjd med prestationen trots att målet var satt högre.

Efter vättern fick jag en rejäl dipp i både träning och privatliv. Fanns ingen glädje där under en lång period. Bara en massa dåliga tankar och tråkiga bråk.

I Augusti sprang jag ihop med sonen Bergsjöloppet. Han 2.5km och jag 5km. Sonen kom sist, men var så stolt för han hade genomfört och han hade kämpat väl. Själv var jag superglad över att jag fått honom att inse att idrott och annat kan vara en tävling mot sig själv och inte mot att stå överst på pallen.

Träningslusten och kämpaglöden var inte på toppen under hösten lusten och glädjen fanns inte alls tyvärr. Kämpade vidare iaf.....

Risveden terräng stod på programmet. 2014 var det en trevlig tävling och ville krossa mitt pb iår. Men det är bara att inse, dels var jag för otränad, dels fick jag en bristning i höger vad som gjorde att jag bröt den här härliga tävlingen.

Dax att börja gristräna igen, back to basic... mycket corestyrka, ben och spinning. för nästa tävling skulle vara Borås 6timmars. Kände mig inte riktigt så vältränad som jag borde för ett 6 timmars när jag kom dit. Första 1.30h höll lagd lopp plan. Sedan drog baksida lår och skinkorna ihop sig och blev stenhårda. Kämpade vidare men resultatet blev att jag fick ondare och ondare i höfterna... var bara att ge upp och börja gå istället. Genomförde men riktigt besviken på resultatet.

En månad kvar till mitt livs utmaning, "Personliga rekordens tävling i Växjö" - 24 Timmars inomhus. Wow vilken pannbensmördare. Visste inte vad jag kunde förvänta mig alls. åkte dit med 3mål. 3maror i längd, vara aktiv 24 tim och att inte bryta.
Gick sådär kan vi väl säga. 106km kom jag på 24 tim. Hade sov- duschpaus i över 4.30h. Men gjorde en underbar spurt. Första 9 varven var 30sekunder snabbare än de sista 9 varven. Är stolt över min insats men kan betydligt bättre......

Ser fram emot 2016 då mitt stora mål skall genomföras den 24e september. Ironman Mallorca. Vägen dit kommer att bli lång och målsättningen är över 40h träning varje månad. Måste jämna ut träningsfrekvensen.
Träningen kommer dessutom mer och mer att följa en utsatt plan där löpning, simning, cykling kommer stå i fokus. Styrketräningen kommer sakta att minskas ner.

Mina mål för 2016 är:
Lopp
- Sandsjöbacka Trail 82km (Inte riktigt beslutat om jag skall genomföra eller ej, varit tunga tävlingar sista månaderna och kroppens känns tung)
- Göteborgsvarvet måltid 1.40  (2.03)
- Göteborgs Triathlon .- Genomföra
- Borås triathlon - Genomföra
- Vansbro Triathlon - Genomföra med maxhastighet (måste få en del kvittens på träningen inför framtiden)
- Fritsla Triathlon - Genomföra
- Tjörn Triathlon - Genrep inför årets huvudtävling
- Ironman Mallorca 24september - Årets huvudtävling- måltid under 12tim
- 6 timmars Borås - Spöa förra årets resultat rejält
- Personliga rekordens tävling i Växjö (24 timmars)  - Spöa förra årets resultat rejält

Träning:
Jämn nivå på minst 40 tim i månaden

Personligt mål:
Äntligen nå min målvikt på 90kg (starten var 3/11 2013 på 123.5 kg)
Vara mitt mest vältränade någonsin
Få vardagspusslet att gå ihop

Stort tack till alla er som stödjer mig i min kamp att nå mina mål. Utan er hade jag inte kommit hit där jag är idag.

Jag skall vinna mot mig själv, ingen annan.

Hoppas på ett fantastisk 2016 med många möten med underbara människor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar