söndag 8 mars 2015

6kalla timmar i Skövde - 7 Mars 2015

 Så var det dags för Skövde 6 timmars. Årets första lopp och ett lopp jag verkligen sett fram emot. 6 timmars i Borås i höstas gav lite blodad tand till ultralöpning. Många bra minnen från Borås gjorde att valet på årets första tävling inte var så svårt, Det skulle bli lika kul som i Borås.

Träningen inför den här tävlingen har känts bra och förutom sista veckornas krasslighet så har uppladdningen på det hela varit riktigt bra.

Vi kom till Skövde i god tid innan start. Ingen som vet hur väglaget är den här tiden på året så vi valde att åka tidigt.
Med vi menar jag Erik Skogström från min klubb Lonesome Runners som jag även åkte med till Borås sist.
När vi stiger ur bilen känner vi den ISANDE vinden som gick genom märg och ben. Båda huttrade, fast vi hade nog båda förhoppningen av att det skulle bli varmare under dagen och eventuellt mojna lite. Det blåste på riktigt ordentligt.
Hämtade ut startkittet och gick upp för att byta om på det hotell loppet hade som bas. 3 rum stod till herrarnas förfogande som omklädningsrum. I mitt rum var vi 7 grabbar. skratt. trångt men med en trevlig stämning.

På startlinjen stod en brokig samling frysande människor. Huvudet sa "du är inte klok Richard" och det var nog fler i den huttrande skaran som tänkte liknande tankar. PANG, startskottet och vi var iväg.

En behaglig runda på 1493m startar med en lätt 300m nedförsbacke, en brant stigning upp till en platå där blåsten ibland var så hård att det kändes som man stod still, ner i skogen igen för att sedan avvika nerför en härlig grusväg in mot varvningen.

Jag hade 3 mål den här tävlingen.
Slå Pb på halvmaran och maran. Och sist men inte minst slå sträckan jag gjorde i Borås (47,43Km).

Jag slog mina pb men inte sträckan. Sträckan blev 46.67
Halvmaran blev strax över två timmar och maran runt 5. Officiella är inte klart när det här skrivs.
Min Garmnin la av efter 3.06 men fram till dess hade jag ett tempo som jag var mycket nöjd med. Men min dipp började redan tyvärr runt 2.30 -40 någonstans när knäna, hälsenorna och höfterna började ömma ordentligt.
Sedan vill jag inte göra om matmisstaget från Borås där energin tog totalt slut efter en tredjedel av loppet, så jag började äta och dricka redan efter 3 varv här. Tydligen fick jag i mig för mycket för det renderade i håll en period. skratt ja lärorikt om sin kropp är det iaf att springa.

Efter klockat lagt av efter 3 timmar så var resten av loppet bara en pina faktiskt. Riktigt tungt, kallt, blåsigt, många som bröt. Arrangören gjorde mycket bra men de hade missat att ha buljong på dricka stationen vilket gjorde att en hel del fick saltbrist. Jag iaf svettas betydligt mer än jag känner när det var så kallt och blåsigt.

Sista två timmarna blev det en hel del gående, extra tröja för att inte frysa och en hel del bra samtal.

I det stora hela är jag nöjd med min prestation men finns även mycket att jobba på.
Min statistik för tiden klockan fungerade ser ni till höger.

Första gången jag testade med pulsband, skall bli skoj att analysera lite mer och se vart jag skall ligga för att fungera optimalt.

Vill tacka alla Lonesomme Runners löpare som var med för härliga samtal och mycket pepp.
Underbar klubb att vara med i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar