söndag 8 november 2015

Borås 6 timmars inte som planerat


Taggad, mer vältränad en någonsin. Plusgrader, lätt dugg vid start. Planeringen lagd efter tester på #aktivitus.
Planen var att ligga i 5.30 - 6 tempo/km under en hel mara, vilket skulle bli en tid runt 4tim. Där skulle jag varit supernöjd.
Tyvärr så blir det inte alltid som planerat och kroppen vill inte alltid det man tror man vill.

Starten gick, första tre varven kändes jättebra. tempot låg närmare 5,30 och jag bara njöt. Lätt i andningen och kroppen kändes totalt oansträngd. Känslan var det här fixar du lätt Richard. (Bild från 6 timmars officiella sida. Andra varvet)

Det här är mitt 3dje 6timmars lopp och lärdomen från de tidigare är att börja fylla på energi tidigt och i jämnt tempo. Planen var att ha 3-4varv mellan varje till att börja med. Efter ett tag blir det oftare del pga att jag behöver variera en gång buljong, en gång kaffe, en gång vatten och däremellan choklad elle liknande.

Håller mitt planlagda tempo till runt 12km då börjar en konstig känsla i kroppen som jag aldrig tidigare upplevt. Musklerna på baksidan låret och rumpan drar ihop sig och blir stenhårda, jag får ingen respons alls längre i benen, känns helt stumt. Känslan är inte krampande i meningen dra ihop sig och sedan slappna av för att dra ihop sig igen, Utan ihållande åtdragning. Funderar lite på om min träning har legat på för mycket styrka och det är därför musklerna beter sig på det här viset.

Körde vidare men blev bara tyngre och tyngre, provade att stretcha. gick en bit. drack mer buljong för att få i mig saltet. Inget hjälpte. gick och sprang om vart annat. Men då började konsekvensen av mina stumma ben kännas. Otroliga smärtor i höfterna. Ytterligare en känsla jag aldrig haft tidigare.

Bestämde mig för att inte bryta utan bara fullfölja. Gick mycket och sprang korta sträckor. Blev otroligt peppad och inspirerad av en del av människorna i loppet. Mattias Johansson, Maria Fräki , en otroligt glad Malin Lundskog mfl det är de människorna som gör de här loppen.

Är otroligt missnöjd med min egen insats men är bara att analysera igenom, bita ihop och komma igen.
Det blev bara maran + ett varv i år vilket till och med gjorde insatsen sämre än förra året. Men jag bröt inte.

Det här loppet är en underbar uttömning av kroppen och jag hoppas på att återvända nästa år men vi får se.

Nu har jag haft två dåliga lopp, dags att ta sig en funderare på sin träning och komma igång på annat vis för att göra en fantastisk 24timmars i Växjö i december
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar