söndag 1 november 2015

Tävlings och träningsupplägg inför 2016

Säsongen 2015 lider sakta mot sitt slut. två tävlingar kvar. 6 timmars i Borås 7 November och 24 timmars i Växjö 12 december. Dags att bestämma sig för nästa säsongs händelser.

Mitt huvudmål har hela tiden varit en livsstilsförändring med viktnedgång till 90kg och att genomföra en Ironman. Nu är målet satt till 24e september 2016 då Ironman skall genomföras på Mallorca.

När datumet sattes började givetvis huvudet snurra om hur upplägget skall se ut fram tills dess. Jag tränar gärna men lär mig mest på tävlingar där jag gärna suger till mig så mycket visdom jag kan :)

Jag har rangordnat tävlingarna inför året och redan bestämt att det är tre tävlingar som är viktiga, resten ses som övningstävlingar där triathlontävlingar kommer vara överrepresenterade. Valde i sista minuten bort Vätternrundan till förmån för Borås Triathlon.

Just nu är följande tävlingar inplanerade.
Januari - Sandsjöbacka trail 82km
Maj - Göteborgsvarvet (målet är sub 1.40)
Juni - Göteborgs triathlon
Juni - Borås Triathlon
Juli - Vansbro Triathlon (genomföra, suga åt mig så mycket kunskap jag kan)
Augusti - Tjörn Triathlon (genomföra med ett leende, skall kännas bra)
September - IRONMAN Mallorca (runt 11 tim)
Tillkommer troligtvis en del korta sprinttävlingar(Bla Råda, Fritsla mm)som jag inte vill planera med ännu.

Min rangordning av de tävlingarna blir:
1) Ironman
1) Vansbro Triathlon
1) Göteborgsvarvet
2) Övriga

Det är 20 veckor mellan Sandsjöbacka i januari och Göteborgsvarvet i Maj. Under den tiden kommer träningen att finslipas än mer mot de tre grenarna. Fram till sista december i år kommer löpfokus och styrkefokus att behållas dvs jobba med löpteknik, kondition och coremuskelaturen.
Från första januari kommer enbart ett allmänt styrkepass ligga kvar varje vecka och i övrigt kommer träningen gå över till endast löp, sim och cykelpass. Räknar just nu på 10pass i veckan.
Hoppas på 3 cykel- och löppass, samt 2-3 simpass. Och kommer köra på lågpulsträning fram till 4 veckor innan varvet då 2 pass i veckan kommer bli intervallpass.
Efter Göteborgsvarvet kommer en tävlingssäsong att starta. med tävling i stort sett varje helg.

Efter Vansbro går jag in i en 6 veckors bootcamp, det sista som sker i Sverige blir Tjörn Triathlon som kommer bli generalrepetition inför IM och där gäller bara att en bra känsla skall infinna sig.

Den 24e september, 2016 på startlinjen i Alcudia kommer en 46åring som väger 90kg att stå i så bra form som han aldrig varit tidigare.

Sedan får ödet avgöra hur långt det räcker tidsmässigt. :)

Så ser planerna ut just nu....

Hur planerar ni 2016?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar